PAKEJ PERKAHWINAN 2017 / 2018

Assalamualaikum...Haaiii...


Apa khabar anda?? Semoga sihat selalu, ini doa kami dari kami di Yapaf Kulaan Catering...


Anda sedang rancang nak buat Majlis Perkahwinan tak lama lagi...??


Sedang mencari2 Pakej Perkahwinan Lengkap 2017 / 2018 untuk majlis anda di Kuala Lumpur, Selangor atau Putrajaya??


Nak cari Pakej2 Perkahwinan Lengkap dan harga patut dari Caterer berpengalaman dan boleh dipercayai..??


Dah survey banyak pakej perkahwinan dah, dan dah pening2 dah, taktau nak pilih yang mana satu ?? πŸ˜‰takut dapat nanti indah gambar dari yang sebenar??


Jangan stress2 lagi !!  Jangan pening2 lagi !!  nanti tak seronok nak kahwin pulak...Sepatutnya hari paling penting ni adalah hari paling bahagia untuk anda, menjadi memori kenangan manis seumur hidup...


Lagipun...kahwin hanya sekali seumur hidup (InshaAllah)..Jadi, naklah penuhi permintaan semua pihak...Mak, ayah, keluarga dll nak dibahagiakan juga...betul tak?


Jadi...nak pilih caterer kenalah pilih yang dipercayai...buatlah survey latar belakang caterer tu sikit...Sebab beberapa kali Pak Aji jumpa dengan customer yang pernah kena tipu/servis teruk...bila tanya mereka cakap nampak kat fb, tengok harga murah dan sembang baik punya...terus mereka ambil...


Jangan begitu...survey sikit...jumpa keluarga atau kawan2 yang dah beberapa kali buat majlis...tanya2 la mana yang baik...kesian kalau jadi masalah besar pada hari majlis nanti...


Sedikit tentang kami...


Selamat berkenalan  kepada yang baru nak mengenali kami...dan kepada yang dah kenal kami, kami dah 20 tahun di dalam perniagaan katering ni...Dulu kami beroperasi di Taman Danau Kota, Jalan Genting Klang (sederet JPJ), dan sekarang sejak 2011 beroperasi di bangunan sendiri di Wisma Kulaan, Selayang ni. Yayasan Catering, Yapaf Catering...ye...kamilah tu..


FYI ; Kami bukan wedding planner...Kami adalah syarikat katering yang menyediakan perkhidmatan katering Pakej Kahwin Lengkap...
Kami masak sendiri (ada kitchen), kami ada kanopi, meja kerusi sendiri, kami ada pelamin sendiri...dan yang lain2 barulah kami join dengan partner yang kami dah kenal lama yang InshaAllah boleh dipercayai...


Kami bermula dengan buat katering saja dulu pada tahun 1996 dan mula aktif tahun 1997. Kemudian apabila ramai yang minta kami buat sekali kanopi, meja, kerusi, pelamin, andam, sistem p,a, fotografer dll maka dengan ini kami pon tambahlah servis kami satu persatu...


Rupa-rupanya lepas tu ramai yang ambil Pakej Kahwin Lengkap dengan kami sebab mereka cakap tak susah-susah dah nak pergi banyak tempat...rasa lega sangat sebab semua dah ada di satu tempat saja...

Maklum saja di KL ni...bakal pengantin kebanyakan sibuk bekerja...kemudian nak ke satu2 tempat tu kadang jemla...makan banyak masa..

Kita faham...sebab tu lah wujudnya Pakej Perkahwinan Lengkap..


Kami akan sediakan seorang ketua pada hari majlis dan kalau tuan rumah melantik seorang yang boleh mengawasi majlis ( keluarga atau kawan2 yang ada pengakaman), bolehla tengok2 kan majlis dan berkomunikasi dengan ketua kami pada hari majlis tu...InshaAllah settle masalah...



========================================

SEDIKIT LATARBELAKANG



Maksud YAPAF ialah ringkasan dari (Yayasan Pelajaran Al Falah) mengambil sempena nama syarikat lama Pak Aji Kulaan semasa bergiat dalam bidang pendidikan dulu..


Manakala KULAAN pula ialah 'KELUARGA' dalam bahasa Banjar...yer...Pak Aji Kulaan orang keturunan Banjar berasal dari Bagan Serai, Perak..


Pak Aji taknak sorok apa2...sebab Pak Aji ikhlas...berniaga kerana Allah dan perniagaan ni dah pon disambung oleh anak2 Pak Aji...mereka dah buka beberapa kantin dan cafe juga di seluruh KL ni...(kalau nak sembang lebih lanjut bolehlah datang ke Wisma Kulaan jumpa dengan Pak Aji Zainal sendiri) 


[ FYI 2 : Kami adalah panel Dewan Perdana Keramat Mall dan Dewan Masjid Wilayah, Jalan Duta. Jadi kalau anda berminat atau dah book dewan2 ni...bolehla berhubung dengan kami untuk dapatkan pakej2 harga patut kami...]



======================================

SELAMAT PAGI MALAYSIA


Ok...di bawah ni saja nak share sikit la....masa ni Kak Rina masuk Selamat Pagi Malaysia Rtm1...


ada masa tengokla video  di bawah kalau nak tengok kami masak Daging Masak Kulaan yang famous ni...(ye ker famous... 😁)







================================================


Baiklah...Sekarang kita masuk bab Pakej Perkahwinan pulak ye...


Untuk nak bagi anda senang faham dan tak stress lagi...Kami dengan ini membahagi beberapa Pakej Perkahwinan terkini untuk anda pilih.


Sebab ada yang nak katering dan kanopi saja, lain2 nak cari sendiri...


Ada yang nak Pakej Kahwin Lengkap keseluruhan majlis, nak kami uruskan semua...tinggal siap saja...


Kalau pilih yang lengkap tak payah buang masa nak ke banyak tempat...penat & tak ada masa katanya...Maklum sibuk bekerja... Ada yang kata ibu bapa dah tak larat, tak sihat...tak sampai hati nak susahkan ibubapa lagi...jadi nak atur semua sekali...


Baik...kita tengok pakej2 apa yang Yapaf sediakan untuk keperluan anda...Pakej2 ni pakej yang kami buat readymade mengikut permintaan dan keperluan biasa customer...Kalau anda nak pinda / tambah apa2 silakan...kita boleh bincang...takde masalah


Menu pon boleh kalau nak pinda / bincang..


Tapi....anda kenalah ambik masa baca sikit penerangan2 kami ni...kalau anda baca betul2 InshaAllah akan nampak jelas...Kami memang nak bagi anda faham supaya tak fening2 lalat lagi...


Nak buat majlis yang terbaik kan...kenalah luangkan sikit masa untuk baca sikit... Kenala berkorban sikit untuk dapatkan hasil terbaik..😁Baca sikit ye...


Yang dibawah ni kami bagi pakej (Melur, Mawar dan Orked) yang TIDAK TERMASUK SEWA DEWAN, tapi termasuk kanopi meja dan kerusi yang sesuai jumlah dengan jemputan anda..

Kalau anda nak buat majlis di Rumah juga dah ada keterangan jumlah kanopi set sekali...


Untuk majlis di rumah sila tengok pada keterangan 'MAJLIS RUMAH'.. Untuk majlis di dewaan sila rujuk keterangan bawah kategori 'MAJLIS DEWAN' di bawah masing2 ada keterangan beberapa set meja kerusi dan kanopi...



PAKEJ2 KAMI  :










Pakej Melur ni tak termasuk sewa dewan. Dewan dari anda sendiri, kami cuma sediakan meja kerusi, katering... Mana2 dewan yang boleh masuk caterer luar kami bolehla buat...Kecuali ada beberapa dewan yang memang tak dapat caterer luar masuk sbb dah ada panel, nak buat macamana kan...πŸ˜‚


atau Pakej di bawah ni :









Lebihnya Pakej Mawar ni daripada Melur ialah tambahan menu lauk, tambahan Tea Corner, Tambahan kanopi, tambahan jumlah meja VIP...Best ni kalau menu banyak...seronok tetamu... 😁


atau...Kalau anda minat nak buat Majlis Kahwin anda meriah dengan makanan ala stall, anda boleh tengok Pakej Kenanga di bawah ni...kami akan sediakan stall2 untuk Laksa Penang, Cendol/ABC dan Apam Balik (kami bagi 3 stall) .

 Ada juga Candy Buffet & chocolate fountain yang pastinya akan dapat sambutan hangat dari kalangan jemputan kanak2...


Menu kenanga ni kalau taknak nasi beryani boleh tukar ke nasi ayam, charkueyteow, aiskrim dll juga...semua boleh bincang...

Sekarang ni kami tengok menu ala stall ni dah popular di sebelah utara...
Best ni...pasti jemputan tak habis2 bercerita tentang betapa bestnya datang majlis anda...


Apalagi kalau buat majlis lepas Raya Puasa dan Raya Haji...boleh buat Open House sekali... πŸ‘


Sila tengok Pakej Kenanga..








Menu boleh bincang...no problem...

Gambar2 stall :


























Dann...Pakej Perkahwinan Lengkap kami yang bestselling ialah Pakej Orked...Ramai yang ambil pakej ni dan sangat berpuashati, InshaAllah..
Tengok Pakej Orked ni..










atau... Kalaulah Majlis Eksklusif menjadi pilihan anda...silalah tengok Pakej Kahwin Lengkap Sakura di bawah ini :






Mahal ker..?? Jangan kata mahal dulu...tengok dulu apa servis yang kami berikan...baru tengok harga...Sangat berbaloi2 sebenarnya...betul...Kami bukan event planner...Kami Penyedia Perkhidmatan Katering Lengkap...Kami akan sediakan seorang Pengurus/Penyelia di tempat majlis tersebut untuk memastikan semua berjalan lancar...


Nasihat kami, anda boleh lantik wedding planner anda (kalau perlu) atau kalau ada ahli keluarga anda yang ada pengalaman (sikit) mengendalikan majlis pon dah cukup, untuk berhubung dengan pengurus kami di hari majlis nanti...


Yess...kerjasama kedua pihak sangat penting untuk memastikan majlis berjalan lancar InshaAllah...Kita berusaha dan berdoa...mohon dengan Allah agar semuanya berjalan lancar..


[  Untuk pengetahuan anda : Pakej2 di atas tidak termasuk dewan. Kami boleh uruskan beberapa dewan  juga iaitu : di Kepong ( dewan dan ada wedding place), beberapa dewan di KL, Ampang, Shah Alam. Harga lain2 ikut dewan. Anda boleh hubungi wakil kami untuk dapatkan Pakej2 termasuk dewan tsb..]


Baik kat bawah ni kami berikan beberapa gambar2 yang cantik2 untuk tatapan anda























Yang tadi majlis di dewan, yang di bawah contoh majlis perkahwinan di taman / rumah anda


Gambar2 ni semasa majlis di Frim, Kepong...Kalau anda minat nak buat kat sini boleh tanya2 Frim..











Ada kawasan berbumbung untuk pasang pelamin







Meja Beradap














































 Ni la tempatnya...Tempat ni stage kalau ada show kat sini. Tapi kalau buat Majlis Perkahwinan dia jadi tempat pelamin..




Jemputan boleh mandi manda selepas / semasa makan 😁 




Apam balik pon ada...




Boleh sembang2 bawah pokok...best tu...


dan lepas majlis bolehla pengantin terus buat Outdoor kat situ...ok apa...

Nak tengok banyak lagi gambar2 lain??

Kenalah hubungi kami ...


===========================================


PAKEJ JIMAT


Kami juga ada Pakej Lengkap Jimat seperti di bawah ini...Lengkap juga tapi dengan Pakej yang Lebih Jimat dan sangat berbaloi2 dari kami Caterer yang dah lama berpengalaman ( 20 tahun):

 



Di bawah ni Pakej Jimat Lengkap kalau anda nak buat untuk 800 pax saja :









Cara bayaran sepenuhnya macamana?

1. Booking tarikh bayar 10%

2, 2 bulan sebelum majlis bayar 50%

3. 1 minggu sebelum majlis bayar 30%

4. Baki bayar selepas majlis

ok tak??  Baik...jomla angkat fon anda sekarang & call/whatsap kami...tak susah pon kan... Kata nak kahwin...kann..

Kalau ada pertanyaan boleh terus call / hubungi kami :



https://www.facebook.com/yapafkulaancatering/
atau telefon kami di :


Pejabat :


>>> 0361352208 / 2207


atau terus whatsap ke :


>>> 0127346648


atau email je ke :


>>> info@yapaf.com.my


Nanti kami akan reply secepat mungkin...

===============================================


FB PAGE dan INSTA

Gambar2 dan promosi2 terkini boleh Like page fb kami di : 


Yapaf Kulaan Catering


========================================

FYI : Untuk majlis jamuan pejabat / Korporat VIP / kenduri biasa / tunang / nikah / aqiqah dll boleh hubungi kami...kami akan bantu berikan link untuk pakej2 tersebut...


==========================================

PAKEJ KAHWIN LENGKAP TERMASUK DEWAN ATAU TEMPAT MAJLIS (WEDDING PLACE)


Kami boleh sediakan Pakej Kahwin Lengkap termasuk dewan atau Wedding Place. 


Dua tempat berbeza cuma kebetulan kedua-duanya terletak di Kepong, KL..
Pakej hampir sama tapi harga kedua-duanya sedikit berbeza...


atau kalau nak kami uruskan Pakej Kahwin termasuk dewan di tempat2 lain juga InshaAllah kami akan cuba bantu anda...


Anda boleh hubungi kami dan beritahu nak Pakej Kahwin Lengkap Dewan..


Takpe nak survey2 dulu...kami sedia melayani pertanyaan anda...


Hubungi saja kami atau boleh kunjungi kami di tempat kami spt gambar di bawah ...





Popular Posts